Party Jukebox Software

🇩🇰 This software and webpage is in Danish only!

Projektet er ikke længere aktivt og programmet opdateres ikke mere. Du kan stadig downloade og forsøge at bruge programmet, men det er gammelt og ideerne bag tilhører en anden tid mht. musikafspilning via computer.

Programmet er siden 2006 blevet downloaded i et stort antal og brugt ved utallige fester. Så i al ydmyghed må det betegnes som en bragende succes der nu har indledt pensionsalderen.

Hvad er mmmJukebox

mmmJukebox er et stykke software som på bedste vis klarer hvad en tradionel jukebox er beregnet til - nemlig at spille musik til hygge og fest. Hvis der er musikønsker spilles disse, ellers vælger jukeboxen selv hvad der spilles af musik. mmmJukebox kan fint udgøre musikdelen af en mediecenter-PC, og er også velegnet som dagligdags musikafspiller. mmmJukebox er efterfølgeren til Munk's Jukebox. Windows Media Player benyttes som underliggende motor i programmet.

Hvad er mmmJukebox ikke

mmmJukebox er ikke en click-and-play desktop-afspiller. Det er heller ikke en CD-ripper eller audio-encoder. Musikfilerne som mmmJukebox afspiller, skal fremstilles af andet software.

mmmJukebox screenshot

Download

mmmJukebox er freeware med en licens. Der kræves Windows Media Player 9 eller højere installeret. Denne er inkluderet i de fleste Windows-versioner. Læs nedenstående FAQ vedr. installation på Windows Vista og højere.

Version 1.0, 25-Jun-2008, til Windows 2000 eller højere, 32-bit.
Copyright © 2006-2008 Thomas Munk.

FAQ, Ofte stillede spørgsmål

Her er svar på de mest stillede spørgsmål gennem tiderne.

Kommer der ikke snart en ny version?

Nej, desværre.

Installerer mmmJukebox en masse underlige/farlige ting på min computer?

Nej. Installationen er ikke andet end simpel filkopiering til den mappe du vælger. Derfor er der heller ikke nogen automatisk afinstallation. Slet blot filerne og slet ikonerne og programmet er helt væk. Der skrives ikke til registreringsdatabasen.

Hvorfor er Windows Media Player nødvendig for mmmJukebox?

mmmJukebox indeholder ingen "player" i sig selv, men benytter derimod WMP som usynlig underliggende motor. Det sikrer korrekt afspilning af populære musikfiltyper som WMA (inklusive DRM-beskyttede), MP3 og mange andre. Alle typer som har DirectShow-filter installeret kan afspilles.

Fungerer mmmJukebox under Windows Vista og højere?

Ja, grundlæggende ingen problemer. Dog kan VirtualStore skabe lidt problemer med at gemme/genåbne nogle filer. Det anbefales derfor ikke at installere mmmJukebox i program-mappen (Program Files) på Vista og højere, men derimod at installere i en mappe i roden af f.eks. C-drevet, f.eks: "C:\mmmJukebox". Programmet er testet med succes på Windows 10.

Kan jeg køre mmmJukebox fra en transportabel harddisk eller fra en USB-pen på andre computere?

Ja. Installationen kan kopieres/flyttes som man har lyst, da programmet ikke er afhængig af registreringsdatabase eller specielle systemfiler (Windows Media Player skal dog være fungerende).

Jeg har installeret DirectShow-filtre til en ny type musikfil som spiller fint i Windows Media Player. Hvordan får jeg mmmJukebox til at acceptere denne filtype?

Åbn mmmJukebox.ini fra programmappen. I sektionen [FileTypes] sættes den nye type extension ind i Use= efter samme model som de eksisterende.

Skal man virkelig ind i Administrator-Menu for at skifte til næste nummer?

Nej, tryk blot på Ctrl+N eller på multimedietasten Next Track (virker selvfølgelig ikke i party-mode). Brug i det hele taget multimedietasterne til at styre musikken.

Hvordan får jeg nemmest nogle billeder af kunstnere ind i jukeboxen?

Der kan også trækkes billeder direkte fra harddisken eller andre steder i det lokale filsystem. Billeder kan ligeledes trækkes til vinduet "Indstillinger → Billeder" når korrekt kunstner er valgt. Hvis der findes billeder i samme mapper som musikfilerne (f.eks. cover.jpg o.lign) vil disse også blive vist.

Der var noget med at jukeboxen kan spille netradio?

Jeps. Lav en ny fil i samme format som dette gamle eksemplar. Indsæt dine navne og netradio-urls. Filen skal hedde NETRADIO.DAT og placeres i programmappen.